Hogyan ültessünk fűmagot? Avagy a füvesítés lépései – 3. rész

A cikksorozat első két részében arról írtunk, hogy a fűmag vetés esetében milyen fontos az időzítés, a talaj megfelelő állapota és a vetőmagok minősége és hogy hogyan készítsük elő a füvesítés előtt álló területet a fűmag vetés előtt.

Mindenképpen érdemes elolvasni ezeket a korábbi bejegyzéseket is és lépésenként haladni a fű ültetés feladataival. Ha a vetőmagok már a földben vannak, ez után az első és legfontosabb, hogy rendszeresen, naponta öntözzük. Nyáron mivel nagy a meleg és ritkábban esik az eső, fontos, hogy legyen elegendő vízmennyiség, nedvesség, ami segíti a fűmagok kikelését és megfelelő növekedését.

Az új fű csírázási ideje akár 21 napig is eltarthat, tehát ne essünk kétségbe, ha az első napokban még nem bukkannak elő a földből az apró zöld fűszálak.

Az első fűnyírásig érdemes megvárni, amíg a fű másfélszeresére nő, eléri a javasolt nyírási magasságot. Legalább háromszor, négyszer le kell nyírni a füvet, amíg szépen megerősödik.

Ezután lehet gyomirtót, vagy műtrágyát használni, ha szükséges. Előtte nem javasolt.

Bízunk benne, hogy a bejegyzésekben lévő tanácsok hasznosnak bizonyulnak és Ön is örömét leli majd az új gyönyörű zöld pázsitjában. Ha további kérdése van, vagy segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal.

 

Vissza a cikk listához