Mit tegyünk, hogy hosszú élettartamot biztosítsunk a kültéri WPC burkolatnak?

Sajnos az nem elég, ha építtetünk egy gyönyörű, új teraszt vagy kültéri burkolatot és csak a magas minőségű alapanyag megvásárlására figyelünk oda. Ahhoz, hogy WPC teraszunk ne csak elkészülte évében legyen mutatós, elővigyázatosan kell eljárnunk és alapvető óvintézkedéseket be kell tartanunk. 

Rendszeres ellenőrzések, karbantartás és tisztítás: Rendszeresen ellenőrizze a WPC- burkolatot, hogy nincs-e rajta sérülés, például repedés, vetemedés vagy meglazult deszka. A további károk elkerülése és a fedélzet szerkezeti épségének biztosítása érdekében haladéktalanul orvosoljon minden problémát. A vegyszermentes, puha sörtélyű kefével végrehajtott rendszeres tisztítás csodákat tesz a WPC terasz deszkáival.

UV-védelem: A természetes fához hasonlóan a WPC- burkolat deszkája is kifakulhat és elszíneződhet, ha napfény éri. Annak érdekében, hogy megvédje fedélzetét az UV-sugárzástól, fontolja meg a védőtömítő vagy UV-álló bevonat rendszeres felvitelét. Ez segít megőrizni a terasz színét és megjelenését, miközben meghosszabbítja élettartamát.

Megfelelő vízelvezetés: Győződjön meg arról, hogy a WPC terasz vagy egyéb kültéri burkolat megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik, hogy megakadályozza a víz összegyűlését a felületen. Az álló víz penész- és penészgomba kialakulásához, valamint idővel szerkezeti károsodáshoz vezethet. Tartsa tisztán az ereszcsatornákat és az ejtőcsöveket, hogy megfelelő vízáramlást biztosítson a fedélzetről.

Ha követi ezeket az egyszerű ápolási és karbantartási tippeket, biztosíthatja, hogy WPC burkolatunk még évekig kiváló állapotban maradjon. Rendszeres tisztítással, megelőző intézkedésekkel és megfelelő védelemmel teljes mértékben élvezheti kültéri lakóterét, miközben megőrzi WPC teraszának szépségét és hosszú élettartamát.

Vissza a cikk listához